Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Ingredience: Na vývar: 300-400 g hovězího masa a kostí, 3 velké mrkve, petržel kořen, velká cibule, pepř celý, nové koření, bobkový list, sůl, masox, libeček | |
Postup přípravy: Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky. Z uvařené polévky(cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky. |