Přírodní řízek se smaženou cibulí
Ingredience: 4 řízky z kýty, sůl, pepř, hladká mouka, 600 g větších cibulí, hladká mouka, 2 vejce, 4 lžíce piva, lžička soli nebo kari Vegety, strouhanka, olej | |
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm kolečka obalíme v těstíčku umíchaném z vajec, piva a mouky, ochuceném solí nebo kari Vegetou. Kolečka obalíme ve strouhance a hned je vhazujeme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku a podáváme jako přílohu k řízkům. |
Počet porcí: 4 | Doba přípravy: 30 min. |